Ген. Константин Попов: Ще има предвидени средства за нови изтребители в бюджета за 2018 г.

Ген. Константин Попов

В бюджета за 2018 година ще има предвидени средства за закупуването на нови изтребители. Това заяви пред БНТ председателят на комисията по отбрана генерал Константин Попов. Връщането на процедурата за избор на боен самолет бави процеса, но според генерал Попов това е предпазило страната ни от грешки. Според него сега министерството на отбраната трябва да доусъвършенства процеса на оценка.

„В резултат на доклада процесът се връща горе-долу с една година назад за огромно съжаление. Мисля, че е важно бюджет за придобиване на нов изтребител през следващата година е планиран.“, заяви ген. Константин Попов.

„Много е важно наистина Министерството на отбраната да си прегледа и доусъвършенства процеса на оценка. Ще бъдат изпратени нови оферти, тези оферти ще бъдат оценени отново и от там нататъка продължава процедурата със сключване на договори и ратифициране в Народното събрание. Грешки бяха посочени след сключването на един такъв договор. Естествено тази страна, която смята, че е ощетена можеше да постави тези условия. Тогава щеше да бъде съвсем по-трудно да обясняваме защо сме допуснали някакви грешки по избора на този самолет.“, коментира още депутатът от ГЕРБ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България