Георги Свиленски: БСП ще внесе искане за оставка на зам.-председателя на парламента Емил Христов

Тази седмица ПГ на "БСП за България" ще внесе искане за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов заради недопускането в сградата на парламента на представители на протеста на майките на деца с увреждания. Това съобщи на пресконференция заместник-председателят на групата на левицата Георги Свиленски.

"Не може това цинично и безсърдечно поведение да бъде толерирано, с каквито и извинения да бъде направено, било то и от парламентарната трибуна", коментира той. Според Свиленски мъжкото поведение е Емил Христов сам да си даде оставката, а не да чака да му я поискат.

"Каквото е отношението на управляващите към младежите, такова е отношението към другите слоеве от населението", коментира той. Свиленски отбеляза, че четвърти месец от началото на европредседателството са очаквали да видят ползите за България. Никой от нас не очакваше, че България ще влезе в центъра на информационния поток със събитието Европейска младежка конференция, за съжаление, със скандал, коментира той.

Проблемът е, че младежите бяха организирани да ръкопляскат на Борисов и лекторите, а не да им бъдат чути проблемите, посочи Свиленски. По думите му, тъй като нищо съществено не се е случило на конференцията, акцентът се е изместил върху веселата част.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика