Германец глобен с €25 000 за отказване

Немският тенисист Петер Гойовчик бе глобен с 25 000 евро заради ранното си отказване от мача с британеца Камерън Нори в първия кръг на „Ролан Гарос“. Тенисист №43 в света напусна битката още във втория сет като се оправда със травма в хълбока и слабините. Независимо от обясненията му Съветът на турнирите от Големия шлем реши да приложи спрямо него новите моменти в правилника си.

„Всеки играч, който започне мач от първия кръг и се откаже или се представи под професионалните стандарти, може да бъде глобен със сума по-малка или равна на полагащия му се награден фонд“, гласи правилото, което бе прието в началото на годината. Причината бе многобройните откази на нискоразредни тенисисти още в началото на мачовете им от турнирите миналия сезон.

Така главният съдия на „Ролан Гарос“ преценил, че Гойовчик е трябвало да се откаже още преди мача и да предостави мястото си на някой от т. нар. „щастливи губещи“. Подобни случаи имаше в дните преди началото на турнира, а един от тях бе оттеглянето на сърбина Виктор Троицки минути преди двубоя с Григор Димитров. Все пак Гойовчик е на печалба от участието си в Париж, тъй като само участието в първия кръг носи общо 40 000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт