Гигантски макет на земното кълбо става класна стая

Огромен глобус с диаметър 6,5 метра ще се превърне в класна стая за малките посетители в eдин от големите търговско-развлекателни центрове във Варна, съобщиха от пресцентъра. Необичайното училище - модел на земното кълбо, създаден с помощта на сателитни снимки, ще отвори врати в централното фоайе на 20 април и ще посреща ученици до Деня на Земята, 22 април.

Интерактивните игри и занимания ще се провеждат в отделни серии с продължителност от 40-50 минути около и в самия глобус, където едновременно ще могат да влязат до 25 деца с преподавател или възрастен придружител. Те ще стигат до „земното ядро“ през таен вход в Тихия океан.

Под формата на образователни игри малките изследователи на възраст от 7 до 14 години ще научат нови факти за устройството и географията на Земята, естествените науки, екологията. Интерактивната класна стая ще приема посетители от 15 до 19 часа на 20 април (петък) и от 10 до 14 часа през уикенда. Желаещите да се включат в игрите и да влязат в глобуса следва да се запишат предварително на бюро „Информация“ до 10 минути преди началото на всеки от „учебните часове“.

Другата инициатива за Деня на земята е конкурсът за рисунка на тема "Моята планета"за деца между 6 и 15 години. Експертно жури ще оценява творбите, а победителите на първите три места във всяка от възрастовите категории ще получат гифт карти за пазаруване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони