Глобиха с 2000 лева майка и баща били ученик в училище

Районният съд в Берковица наказа с глоби по 1000 лева жена и мъж от Вършец, нахлули в училище и нанесли побой на момче, което преди това се било със сина им. В екшъна участвал и сина, който според магистратите трябва да бъде порицан.

Битката се развихрила в училище „Иван Вазов” във Вършец на 30 януари тази година по обед. Преди това 17 годишният Камен В. и 14 годишният Атанас И. се скарали в междучасие и си разменили по няколко удара. Ядосан, Камен се прибрал у дома си и се оплакал на родителите от станало.

Майката Детелина К./35 г./, бащата В. К. и сина им тръгнали към школото, влезли с гръм и трясък в класната стая, където се провеждал урок по български език, и се нахвърлили върху Атанас. Фамилията налагала момчето с юмруци и шамари пред очите на съучениците му и учителя, докато притеклите се на виковете педагози и охрана ги разтървали. Битото момче било откарано в Спешна помощ, където лекарите установили отоци и кръвонасядания по дясното око и охлузвания на шията.

Малко по-късно полицията задържала нападателите и срещу тях започнало дело. Съдът в Берковица призна за виновни и тримата побойници, но ги освободи от наказателна отговорност и ги наказа за хулигански действия, грубо нарушили обществения ред. Бащата и майката ще трябва да платят по 1000 лева глоби, а синът да бъде обществено порицан пред цялото училище. Решението подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование