Грешки в стила, които състаряват

Спазването на пропорциите е задължително, ако дамите не искат да си придадат няколко години отгоре

Контрастът в тоалета е за предпочитане

 

Личният стил на почти всички дами се развива с времето и узрява с напредването на годините, но нерядко представителите на нежния пол правят грешки, които ги състаряват. Модните експерти представят някои от най-популярните “неправилни” избори в стила, които добавят немалко години към външния вид и отнемат от натуралния женски чар.

Според специалистите едно от нещата, за които дамите трябва да следят, когато избират тоалета си, е спазването на пропорциите. Нарушаването им води до състаряване и доста често показват липса на стил. Широките панталони например е необходимо да се носят с прилепнала блуза, докато по-свободните блузи трябва да се носят с панталони по тялото – по този начин се създава приятен контраст. Ако облечете широка блуза с по-големи, размъкнати панталони, фигурата ви ще изглежда безформена и ще се “изгубите” в дрехите.

Модните критици съветват представителите на нежния пол да се съобразяват с това да носят правилния за тях размер дрехи. В противен случай, ако те са прекалено широки, дрехите ще скрият част от красотата им, но ако са твърде тесни, също ще развалят цялостното впечатление.

 

 

Останалите примери

Аксесоарите са в един и същи цвят

26-02-1Едно от правилата на елегантното обличане е триото (обувки, чанта и колан) да не е в един и същите цвят, но е необходимо да си подхожда. Според днешните модни тенденции старото правило, че обувките и чантата трябва да са в един цвят, е демоде. Освен това, ако се облечете от глава до пети в един и същ цвят, няма да станете по-чаровни. Най-добре е да имате един по-ярък акцент в облеклото.

Не слагате колани

26-02-2Твърде широките дрехи добавят няколко килограма към фигурата ви и няколко години към ЕГН-то ви. Такъв ефект със сигурност не е търсен от дамите, които желаят да изглеждат стилни и в крак с модата. Ако искате да носите широки дрехи, съчетайте ги с един колан около талията, който ще подчертае извивките ви. По този начин визията ви веднага ще стане по-романтична и елегантна.

Искате да бъдете ретро

26-02-3Модните тенденции идват и си отиват и не е нужно да следвате всички от тях, но не бива и да изоставате с няколко десетилетия. Например дънките чарлстон днес се смятат за истинска модна антика и определено добавят няколко години към визията ви. Поради това пък днес са модерни дънките, които са широки около прасеца като чарлстон, но са по-къси и стигат до над глезена.

Все още носите тийнейджърски дрехи

26-02-4Стилът се променя с възрастта и не е нормално да носите същите дрехи, както когато бяхте тийнейджъри. Дънките с брокат и тениските с анимационни герои няма да ви направят по-млади. Напротив, само ще подчертаят несъответствието между дрехите и възрастта ви и така ще изглеждате доста нелепо. Класическите сини дънки, съчетани с елегантна бяла риза, са много по-свеж и стилен вариант за една дама.

Прекалявате с тъмно червило

26-02-5Тъмното червило е предпочитано от голяма част от дамите, но то ви придава няколко години отгоре. Ако харесвате тъмните цветове около устните си, най-добре е да заложите на плодовите нюанси. Модните специалисти съветват тъмното червило със студени тонове да бъде използвано от младите момичета, които искат да изглеждат “по-зрели” отколкото всъщност са.

 

Косата също е важна

Неправилната прическа подчертава несъвършенствата

Изборът на неправилна прическа за лицето ви се нарежда сред основните грешки в стила, които ви правят да изглеждате по-възрастни, отколкото всъщност сте.

Ако отдавна не сте експериментирали с косата си, може би е време да го сторите. Според водещите фризьорите в модната индустрия дългата и права коса подчертава несъвършенствата по лицето, докато късата коса (до раменете или прическа на етажи) може да ви придаде по-младежки вид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл