Григор искал да е бегач и да знае френски език

Ако трябва да избира друг спорт, Григор Димитров би станал бегач на дълги дистанции. Третата ракета в световния тенис направи признанието, отговарйки на нетрадиционни въпроси на феновете. „А тъй като живея в Монте Карло, бих искал да науча и френски език“, продължи с откровенията българинът.

И допълни, че лесно се вдъхновява от супергероя Батман.

Утре Димитров излиза срещу австралиецът Ник Кирьос в осминафинален сблъсък на откритото първенство на Австралия. Двубоят е от 10 часа на най-големия корт „Род Лейвър арена“. Асът ни ще гони реванш за загубата в полуфиналите на турнира в Бризбейн преди две седмици. Това бе първо поражение на Димитров този сезон. А иначе хасковлията има предимство с 2:1 победи срещу представителя на домакините.

„Никога не знаеш какво ще се случи срещу Кирьос, трябва да съм максимално концентриран“, обяви Димитров.

Въпреки че изостава в битките помежду им, Ник не е отписал днешния мач. А за да се раздаде на макс дори се отказа да продължи на двойки със сънародника си Мат Рийд.

Легендата Андре Агаси обаче изрази скептицизъм, че решението ще помогне на Кирьос да реализира потенциала си. И го посъветва да си намери треньор. „Да се справяш сам и да нямаш достъп до неща, които са опитвани е непредизвикана грешка – смята Агаси. - Но да си без треньор е по-добре, отколкото да си с грешния треньор.“

А неговият възпитаник Новак Джокович изигра най-добрия си мач в Мелбърн, след като елиминира испанеца Виньолас с 6:2, 6:3, 6:3 и стигна осминафиналите. Сърбинът загатна за някогашните възможности, като сервира на висота, бе прецизен на корта и приключи за 2,23 ч. В следващия кръг Джокера среща корейската сензация Хьон Чун, пречупил №4 в света Александър Зверев (Германия) с 3:2 сета.

Същевременно Роджър Федерер продължава да е убедителен при защитата на титлата си, като отново не даде сет на съперник. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем отнесе Ришар Гаске (Франция) с 6:2, 7:5, 6:4 за 121 минути. В следващия кръг Маестрото среща унгарецът Марон Фучович, елиминирал 13-ия поставен Сам Куери (САЩ).

Световният №1 Рафаел Надал обаче не спести критики към големия си съперник Федерер, който поиска мачовете му да са само във вечер, по хлад. „Тези тенисисти са поставени в по-добри условия – категоричен е испанецът. - Винаги има един, който играе само тогава. Има телевизионно излъчване, продават се билети, а някои получават повече.“

 

Халеп оцеля и изравни рекорд в Мелбърн

 

Лидерката в световния тенис Симона Халеп оцеля в епична битка с американката Лорън Дейвис, като двубоят бе 3 часа и 44 минути - 4:6, 6:4, 15:13. Само третият сет продължи 135 минути под парещото австралийско слънце. Румънката спаси три мачболап при 10:11. Малко след това американката счупи нокът на палеца, но въпреки това продължи.

В целия мач бяха направени 48 гейма, с което бе изравнен рекордът по изиграни геймове. Толкова бяха постигнати между Чанда Рубин (САЩ) и испанката Аранча Санчес Викарио през 1996 г.

„Почти съм мъртва – призна Халеп. - Усещането ми е, че мускулите ми са си отишли. - Никога не съм играла толкова дълъг трети сет. Но съм много щастлива, че показах добър тенис.“

Благородно

Чехкиня дарява по $100 за ас

Чехкинята Каролина Плишкова ще дари по 100 долара за всеки ас на първенството в Мелбърн, а парите ще отидат в помощ на деца с онкологични заболявания. Миналата година бившата №1 в света направи най-много точки от сервис в женския тенис – 452. Тя е с големи амбиции за титлата сега. На осминафиналите Плишкова среща сънародничката си Барбора Стрицова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт