Григор след победата си в първия мач в Стокхолм: Спечелих с две точки

Григор Димитров оцени високо представянето си в първия си мач от турнира в Стокхолм. Шампионът от 2013-а стигна до труден успех със 7:5, 7:6 (5) срещу 203-сантиметровия поляк Йежи Янович, за да си осигури място на четвъртфиналите.

„Много съм доволен от победата – призна Григор. – Спечелих с няколко точки – в първия сет имах само една възможност за пробив и я реализирах, а във втория направих едва един минипробив в тайбрека. Това беше целият мач. Йежи е много труден съперник, последният път загубих от него.“

Янович отново заложи на бомбения си сервис и в повечето случай той не го предаде. Григор обаче успя да издебне два момента, за да нанесе ударите си, а в същото време беше много стабилен при собственото си подаване. С победата българинът излезе с една победа напред в съперничеството с неудобния опонент – вече има 3 успеха от 5 мача.

Така Димитров, който е поставен под №1 в схемата, остана на пътя към четвърта титла за една година в кариерата си – нещо непостигано от него досега. Той продължава да преследва и място във финалния турнир на АТП в Лондон през ноември, което ще е негов дебют в заключителната надпревара.

Късно снощи завърши битката на Григор с Миша Зверев (Германия) за място на полуфиналите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт