Григор: Съперникът е опасен, но аз гледам себе си

Григор Димитров сам похвали играта си в първите 2 мача на турнира в Пекин. Българският тенисист спечели трудни победи срещу босненеца Дамир Джумхур и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, а тази сутрин излиза в битка с Роберто Баутиста Агут (Испания) за място на полуфиналите.

„Опасен съперник, но в тениса не трябва да подценяваш никого - заяви Димитров. - Аз трябва да гледам какво се случва от моята страна на мрежата. Първите ми два мача бяха срещу много качествени тенисисти. Имах нужда от победа като тази над Дел Потро. Той може да победи всеки, но и аз израснах като играч.“

Успех над Баутиста Агут обаче няма да е достатъчен за Димитров да запази 8-ата си позиция в ранглистата, тъй като има да защитава 300 точки от миналогодишния си финал. За да повтори постижението си, той ще трябва да преодолее и полуфинала, където вероятен съперник ще е №1 в света Рафаел Надал (Испания). Вчера Матадора би с 6:3, 6:3 Карен Хачанов (Русия), а днес ще играе с Джон Иснър (САЩ).

Междувременно Димитров потвърди, че ще защитава титлата си в Бризбейн (Австралия), което ще е и първото му участие през следващата година. Задачата му обаче изглежда доста трудна, тъй като заявки са дали още Надал и Анди Мъри (Великобритания).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт