Данъчен шеф прострелян в джипа му (обзор)

Водеща версия: Куршумите са заради работата му по акцизни стоки – цигари и алкохол

Открита е колата на килърите

Данъчен шеф бе прострелян с два куршума в джипа му посред бял ден в центъра на София. С рани в дясното рамо, гърдите и ръката 43-годишният Ивайло Стаменов Цветков е откаран във Военно-медицинска академия. Животът му е в опасност, тъй като парче олово е засегнало белия дроб, съобщиха лекарите.

Дръзкото покушение било извършено около 8,40 ч на улица “Дунав” до оградата на Фармацевтичния факултет. Платното там е тясно заради синята зона и от едната страна има редица от паркирани коли.

Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад “Св. Александър Невски” към бул. “Дондуков”, където е централата на Националната агенция за приходите (НАП). Внезапно откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два – страничното. Килърите избягали с автомобила си.

Полицаи обикаляха околните сгради, в повечето от които има офиси, за да търсят записи от охранителни камери. Появиха се непотвърдени информации, че атентаторите били двама в тъмно “Рено”, което около обед е намерено от столичната полиция със счупени стъкла. Смята се, че е стреляно с пистолет. Имало е версия и за пушка, тъй като свидетели говорели за три много силни гърмежа, но е изяснено, че звукът е бил силен заради тясното пространство между сградите.

Раненият Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел “Фискален контрол”. Следял движението на акцизни стоки – цигари и алкохол. Затова и водещата версия е за поръчково покушение, свързано с работата му. Криминалистите се надяват, когато състоянието му позволи, да го разпитат за предположения кой може да стои зад стрелбата. Останалите хипотези са свързани с миналото на Стаменов като полицай. Има и версия за личен мотив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право