Двама души се удавиха, лодка връхлетя къпещи се туристи

Морето през уикенда стана страшно. Силен вятър и над 3 бала вълнение изправиха на нокти спасители и курортисти. Въпреки, че влизането на малки деца бе абсолютно забранено, морските стражи непрекъснато свирят и връщат запътили се към вълните майки и цели семейства с деца. Две трагедии белязаха лошото време.

Пловдивчанин се удави в Приморско в събота, а в Бургас морето изхвърли труп на мъж на брега преди обед в неделя. Жертвите на морето от началото на сезона вече са 15. Такова нещо от години не се помни, коментират морските стражи.

В Крайморие инцидент едва не завърши с драма. Двама бургазлии били в морето с лодката си за сафрид, изпили доста бири, но ги привършили. Без да му мислят, насочили лодката си към брега, за да ... отидат до някой магазин и да си купят още. Лодката преминала шамандурата, единят от "екипажа" скочил и заплувал "към супера", а другият тотално загубил контрол над морския съд.

Силният вятър подел лодката и я понесъл към пясъка. В това време наоколо имало поне 40 туристи, които се къпели. Щом видял какво се случва, спасител на плажа в Крайморие скочил и бързо започнал да вади къпещите се.

В крайна сметка лодката заседнала на брега и в неделя катер я извадил от пясъка. Двамата бургазлии са били отведени в полицията, за да дадат обяснения, взети са им проби за употреба на алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България