Демирева след среброто: Обичам Шанхай, пистата е бърза

Много обичам да скачам в Шанхай, пистата е бърза, публиката винаги ентусиазирана, което създава страхотна атмосфера, заяви Мирела Демирева след среброто на турнира по лека атлетика от Диамантената лига.

Олимпийската вицешампионка в скока на височина преодоля летвата на 1,94 м, а на 1,97 метра, колкото е нейният личен рекорд, направи три неуспешни опита. Преди две години на същия турнир тя остана пета с 1,88 м.

Българката бе изпреварена единствено от световната шампионка на закрито и открито Мария Ласицкене (Русия), която оглави и планетарната ранглиста с 1,97 м.

„Като за първи старт за сезона е добре, но продължавам да се стремя към скок от 2 метра и над тази кота“, обяви Демирева.

Следващият й старт е в Рим на 31 май, който също е от веригата Диамантена лига.

Демирева се подготвя при холандския треньор Маринус ван Лувен, а преди надпреварата имаше лагер в Испания, където отработва новия си стил на скачане.

„Намирам се в чудесна форма, допълни Мирела. - Сега наблягаме на технически елементи, които преди дори и не съм подозирала, че съществуват.“

А най-добра в сектора за троен скок бе олимпийската шампионка от Рио 2016 Катерин Ибаргуен. Колумбийката триумфира с най-добър резултат в света за сезона - 14,80 м, постигнат в последния й опит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт