Дензъл раздава шамари и куршуми

Филмът направи солидни приходи в САЩ

След като се представи достойно в САЩ, екшън трилърът “Закрилникът 2” нахлува и в българските салони. С тази роля големият Дензъл Уошингтън се завръща в познати води. Носителят на две награди “Оскар” отново влиза в ролята на Робърт МакКол – бивш член на американските специални служби, който решава да инсценира собствената си смърт и започва спокоен живот в Бостън. Както често се случва в тези филми обаче, спокойствието не трае дълго и героят е въвлечен в ситуации с екстремно насилие, като причините за МакКол са, ако някой слаб и онеправдан има нужда от помощ – тогава той се превръща в Закрилника. В този случай старата му приятелка Сюзан е убита и МакКол поема по пътя на кървавото отмъщение.

Режисьор на “Закрилникът 2” (”The Equalizer 2”) е Антоан Фукуа (”Тренировъчен ден”, “Крал Артур”, “Закрилникът”, “Великолепната седморка”), който не се отказва от екшън киното, въпреки по-скоро негативните рецензии за последните му опити. В крайна сметка публиката одобрява продуктите, особено ако са в комбинация с играта на Уошингтън. Той е и основната причина филмът да направи солидни приходи в САЩ. Глобално, продажбите от билети вече са за над 100 милиона долара.

Сценарият е подписан от Ричард Уенк (”Джак Ричър: Не се връщай”, “Великолепната седморка”).

Освен Дензъл Уошингтън и Каролин Дей, актьорският състав включва имена като Мелиса Лио, Бил Пулман, Педро Паскал, Сакина Джафри, Джонатън Скарф, Орсън Бийн, Абигейл Марлоу и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино