Депутати от БСП по време на десант във Великотърновска област: БСП е написала рамката на Визия за България, но хората ще я допишат

Много хора не виждат смисъл да останат в България. Всички виждаме посоката, в която върви страната. На България й трябва радикална промяна – реформа във всеки сектор. Единственият, който има разума да намери посоката, е българският народ. Затова сме тръгнали на срещи във всеки град“, каза народният представител Явор Божанков в Горна Оряховица. Той обясни, че в края на поредицата срещи, БСП ще предложи на българския народ визия за десетилетия напред. Заедно с него за представянето на „Визия за България“ в железничарския град бяха Георги Свиленски, проф. Анелия Клисарова, Кольо Милев и Иван Ченчев. Срещи бяха проведени едновременно в десетте общини в областта.

„На никого не му харесва какво се случва в държавата. Управляващите работят на парче, толкова могат. Часовникът на ГЕРБ тиктака на обратно. Важно е по какъв път тръгваме след тях. За 127 години БСП е превеждала България през тежки времена, вярвам, че ще продължим да го правим“, каза Иван Ченчев.

„Не може и бедният, и богатият да плащат един и същ данък върху доходите. Богатите трябва да плащат повече. Търсим справедливост“. Така описа визията за промени в данъчната политика Георги Свиленски. Той подчерта, че предложението на БСП е за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, но без да се променят корпоративните данъци.

Идеите на БСП в образователната и здравната сфера представи проф. Анелия Клисарова. „Българското образование е децата да бъдат в училище като част от тяхното възпитание. Българският учител трябва да бъде модел за подражание. И чак след това е мястото на съвременните технологии“, каза народният представител. Според БСП държавата трябва да има ангажимент към общинските и държавните училища и да не финансира частните. „Здравето не е търговия! За една болница кое е по-важно – търговската или медицинската част? Категорични сме, че болниците няма да са търговски дружества“, каза още Клисарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика