Деца се надпреварваха да рисуват Темида и съда в Шумен

Над 130 ученици от Шумен се надпреварваха да рисуват емблематичната сграда на съдебната палата в града и да покажат как изглежда Темида през техните очи. Изложбата с много оригинални хрумвания беше открита в петък от председателя на Окръжния съд София Радославова. Чак до края на годината атмосферата в съда, чийто коридори се кръстосват и от арестанти с белезници, ще бъде разведрявана от цветните картини.

"Рисунките ни доставиха радост, внесоха позитивизъм в натовареното ни ежедневие", благодари шефката на магистратите Радославова и награди най-добрите автори. Магистратите са инициатори и домакини за изложбата, но журито е било от художници. Голямата награда в конкурса „Съдебната палата през моите очи“ заслужи Илиян Илиев от Х клас на СУ „Сава Доброплодни“ и неговата рисунка ще краси календара на Окръжен съд-Шумен за 2018 г.

Още три награди бяха връчени по възрастови групи - при най-малките първенец стана второкласничката Симона Александрова, в следващата до VІІ клас бе отличен Мартин Цолов, а при големите победител е Александър Димитров от ХІ клас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони