Деца ще създават изкуство на … депото за отпадъци в Габрово

Поредното предизвикателство към габровските деца ще намери своя форма, цвят и съдържание в събитието „АРТ на депото“, което ще се проведе тази неделя, 12 август 2018г. от 10:00 часа, когато малките, но много талантливи художници ще рисуват върху стената на Регионалното депо за неопасни отпадъци – Габрово.

Децата, възпитаници на школа по изобразително изкуство „Елиза Арт“ на художника Елиза Ковачева, ще започнат своята работа още сутринта. Те ще работят в продължение на 4 часа върху индивидуални рисунки на тема „Природа“, а за платно на тяхното творчество ще послужи бетонната стена на Регионалното депо. Младите художници ще покрият с творбите си около 20 кв. м. от стената на депото.

„АРТ на депото“ е продължение на започналата още през 2015г. инициатива на Община Габрово да превърне Регионалното депо за отпадъци в единственото депо, където освен място, в което отпадъците се превръщат в ресурс, има и достатъчно вдъхновение, за да бъде създавано творчество.

За всички габровци, които искат да видят шедьоврите на младите художници и да научат повече за опазването на околната среда, неделният 12 август е обявен за Ден на отворени врати на депото. За удобство на посетителите е осигурен автобус, който ще тръгне в 13:30 часа от паркинга срещу Дома на хумора и сатирата. Връщането ще бъде около 16:00 часа.

По време на събитието всички участници и посетители ще получат информация със звук и картина за разделното събиране на отпадъците, информационни материали и ще могат първи да си направят снимка до новите шедьоври на депото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България