Джеф Безос е най-богатият в света със 112 милиарда долара

Автор
Джеф Безос

Шефът на гиганта в онлайн търговията "Амазон" Джеф Безос е начело на класацията на списание "Форбс" на най-богатите хора в света. Списъкът бе публикуван днес на сайта на изданието.

Списанието оценява богатството на Безос на 112 млрд. долара. За изминалите 12 месеца акциите на "Амазон" са поскъпнали с 59 на сто, което е увеличило състоянието на ръководителя й с 39,2 млрд. долара. Това е най-големият растеж, откакто "Форбс" започва да следи богатството на милиардерите през 1987 година.

Предишният лидер Бил Гейтс, основателя на Майкрософт (Microsoft), е слязъл на второ място с 90 млрд. долара. Трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 млрд. долара.

Създателят на социалната мрежа Фейсбук, 33-годишният Марк Зукърбърг пък се намира на петото място със 71 млрд. долара. След него, на шестата позиция в класацията е предприемачът Амансио Ортега, основателят на Zara.

Главният изпълнителен директор на "Гугъл" Лари Пейдж пък заема 12-та позиция с 48.8 млрд. долара.

"Форбс" е отчел 2208 доларови милиардери, които имат общо 9,1 трлн. долара - с 18 процента повече от миналата година. С класацията за първи път влизат 259 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица