Добър жребий за Григор в Лондон

Григор Димитров изтегли добър жребий за дебюта си на финалите на АТП в Лондон. Българинът попадна в група „Сампрас“ заедно с водача в ранглистата Рафаел Надал (Испания), Доминик Тийм (Австрия) и Давид Гофен (Белгия). В другата група на името на Борис Бекер са Роджър Федерер (Швейцария), Александър Зверев (Германия), Марин Чилич (Хърватия) и Джак Сок (САЩ) – все неудобни съперници за българина.

От друга страна Гофен бе жертвата на Григор на финала в София през февруари, когато родният ас грабна титлата в „Арена Армеец“. Все още не е сигурно и участието на Надал, който има проблем с коляното, заради който напусна предсрочно „Мастърс“-а в Париж преди седмица. Ако Матадора се откаже, ще бъде заменен от сънародника си Пабло Кареньо Буста.

„Не му го пожелавам – призна резервата. - Той ми е голям приятел. Знам, че контузията му е хронична и го тормозеше още в Шанхай и Париж. Все пак, той направи страхотен сезон и заслужава да го завърши достойно.“

Първият мач на Димитров е в понеделник от 16 часа българско време срещу Тийм. В трите си мача с австриеца досега Григор има 1 победа и 2 загуби.

Напред продължават първите двама от всяка група, като играят „на кръст“ на полуфиналите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт