Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

дуа липа

Дуа Липа и Стормзи са големите победители в тазгодишното разпределяне на музикалните награди БРИТ, след като взеха по два приза, предадоха осведомителните агенции.

Липа бе обявена за най-добра британска соло певица и в допълнение получи наградата за пробив. Рапърът Стормзи стана най-добър британски соло певец за годината, а с "Gang Signs & Prayer" грабна приза за най-добър албум.

"Толкова много жени на тази сцена! Все повече жени печелят награди и се утвърждават по света! Благодаря ви много!", сподели певицата Липа.

"Горилаз" бяха определени за най-добрата британска група , а "Фу Файтърс" - за най-добрата чуждестранна група. Американският рапър Кендрик Ламар е най-добрият чуждестранен изпълнител, а новозеландката Лорд стана най-добрата чуждестранна изпълнителка.

Певецът и композитор Ед Шийран, номиниран в четири категории, се задоволи само с приза за световен успех, който се присъжда на "най-продавания" британски творец (албумът "Divide" на Шийрън е продаден в 12 млн. екз.).

Шоуто по обявяването на наградите БРИТ (съкращение от British Record Industry Trust), смятани за британското съответствие на "Грами", се състоя тази нощ в лондонската "О2 Арина" с водещ комикът Джак Уайтхол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят