Евродепутатът Ева Майдел към 1200 стажанти в ЕС: Обединена Европа не е даденост, а всекидневна работа

„Обединена Европа не е даденост, а всекидневна работа. Нашият съюз навърши 60 години. Това означава, че има цели поколения европейци, които не познават какво значи да чакаш за виза, за да пътуваш в друга страна. Европа е и инструмент, с който подобряваме начина и качеството си на живот. И всеки един от нас има важната задача да отстоява постигнатото, защото алтернативата е разделение, изолация и маргинализация на държавите и обществата ни, от което никой няма да спечели." Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която беше специален гост на конференция за посрещането на над 1200 стажанти, започващи стаж в Европейските институции. Церемонията се състоя на 5 октомври 2018 г. в пленарната зала на Европейския парламент.

Тя ги призова: "Не бъдете стеснителни и не чакайте, действайте. Мислете креативно, предизвиквайте себе си. Общувайте, създавайте мрежа от контакти. Вие сте привилегировани да участвате в създаването на европейски политики сега, политики, които ще засягат вас и вашите близки и приятели.“

Българският евродепутат бе поканена да открие началото на най-голямата стажантска програма в света за пети пореден път. Европейските институции приемат амбициозни млади хора за редовните си платени стажантски програми два пъти в годината като продължителността на програмата е пет месеца. Кандидатите често трябва да се преборят с конкуренция от над 15 000 души, да докажат високи познания и квалификации, както и отлично владеене на европейски езици.

„Възрастта на хората способни да променят бъдещето падна драстично. Благодарение на технологиите и социалните мрежи човек на всяка възраст може да работи за промяна на средата около себе си.“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, като посочи важността младите хора да гласуват на европейските избори през май 2019 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България