Европейската комисия: За нас е приключен случаят с посещението на Ска Келер в България

„Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с председателя на групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер, както и с българските власти“ - съобщи говорител на ЕК по време на пресконференция.

„Последва съобщение до медиите от Министерския съвет на България, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен - съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Валери Симеонов“, добави говорителят, цитиран от БТА.

Миналата седмица Келер бе на посещение у нас и се присъедини към политическите протести, които са уж в защита на Пирин.

Ска Келер изказа и позиция за лот 3.2 на магистрала „Струма“, част от който ще минава през Кресненското дефиле. Според нея ЕК не трябва да дава пари на България за отсечката, тъй като при нейния строеж щяла да бъде унищожена природата в пролома.

След изявите на евродепутатката Националният фронт за спасение на България (НФСБ), който е част от „Обединени патриоти“, разпространи декларация до Министерството на външните работи, ЕП, федералното правителство на Германия и Коалиция „Алианс 90/Зелената партия“, подписана и от Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика