Емил Радев влиза в мегакомисия в ЕС

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев бе избран за зам.-член на новосъздадената специална комисия в Европейския парламент (ЕП) за борба срещу тероризма. Това стана по време на пленарното заседание във вторник в Страсбург.

През юли месец ЕП взе решение за създаване на специална парламентарна комисия, която да анализира и оцени безпристрастно фактите, предоставени от правоприлагащите органи на държавите-членки, компетентните агенции на ЕС и експерти, както и степента на терористичната заплаха в Европа. Специалната комисия по тероризма ще идентифицира и анализира безпристрастно недостатъците и неизправностите, позволили да настъпят скорошните терористични атаки в различни държави-членки. За целта, ще бъде извършена оценка на изпълнението на съществуващите мерки и инструменти в областта на управлението на външните граници, за да бъдат спирани физически лица да влизат в Европа с фалшиви документи.

В рамките на дейността на комисията ще бъдат извършени посещения, изслушвания, както и ще бъде събирана информация от национални и международни агенции. В края на своята дейност, специалната комисия за борба срещу тероризма ще изготви доклад с препоръки. Първото заседание е предвидено за четвъртък 14 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика