Ето го загиналия край Пловдив канадски войник

Патрик Лабри, загиналият канадски войнияк край Чешнигирово.

Канадското министрство на отбраната потвърди за смъртта на канадския военен парашутист край Чешнигирово.

В прессъобщение от ведомството разкриха, че името му е Патрик Лабри. Оскъдната информация гласи, че той е загинал в резултат на нараняване по време на парашутен скок. Трагичният инцидент е настъпил около 22 часа на 17 юни в Чешнегирово, България, се казва в съобщението.

Канадската военна полиция е започнала разследване на случая.

Патрик Лабри загина по време на многонационалното учението на НАТО Swift Response 2019, което се провежда от 8 до 27 юни на различни места в България, Хърватия и Румъния.

"Дълбоко съм натъжен от загубата", коментира началникът на канадския генерален щаб генерал Джонатан Ванс в свое изявление. „Смъртта му е болезнена загуба не само за неговото семейство и приятели, всички ние в канадската армия чувстваме тази загуба, както и цялата военна общност. Изказвам искрените си съболезнования, от името на всички в редиците на канадската армия, на семейството и приятелите на Патрик Лабри", се казва в инявлението

Министърът на отбраната на Канада Харджит Сайжан също изказа своите съболезнования на семейството на Лабри и на колегите му. "Напомняме си за цената на услугата за нашата страна всеки път, когато член на семейството на канадските въоръжени сили умира, докато се готви да защити Канада", заяви той.

Дру

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България