Жената, пътувала със задържания за нападение на курсанти от НВУ: Изпревариха ни и ни показаха среден пръст

Появи се нова версия за инцидента с нападнатите курсанти от Военния университет във Велико Търново. Жената, която е пътувала със задържания за нападението, твърди, че те се подигравали с тях и ги обиждали, информира БТВ.

Зад волана на автомобила в неделя вечерта била Миглена Тодорова, а не задържаният Йордан, разказва жената. Колата с курсантите ги настигнала.

„Шофирах и видях, че започнаха да ми присвяткат отзад, въпреки че изпреварването беше забранено. Карах си най-нормално. И след като ни изпревариха, ни показаха среден пръст. Половината ръка се виждаше и се виждаха военните му дрехи”, посочи приятелката на Йордан.

Според жената започнало преследване и за да сплаши момчетата, Йордан извадил брадва.

„Той не е искал да убие никого, просто да ги сплаши ли, не знам как да го нарека. Просто не беше редно от тяхна страна да ни застрашават на пътя. Той защитаваше мен, себе си и малкото, което нося”, подчерта Миглена.

Родителите на курсантите обаче твърдят, че децата им са жертви на агресия, и искат строго наказание за нападателя.

„Този човек не трябва да бъде съден за вандализъм, а за опит за предумишлено убийство, защото с действията си е застрашил живота на нашите деца”, категоричен е Йордан Банзов, баща на курсант. „Не може човек с 20 доказани престъпления да се разхожда на свобода. Толкова пъти задържан и пускан”, каза и Соня Атанасова, майка на курсант.

Мъжът е задържан за 72 часа. Очаква се утре съдът в Казанлък да гледа мярката му за неотклонение „задържане под стража”.

Днес четиримата курсанти бяха разпитани по случая. Те даваха обяснения за обстоятелствата, при които в неделя вечерта на пътя Сливен – Гурково е станало нападението с брадва срещу тях.

По телефона един от курсантите каза, че не са виновни и не са го предизвикали нападението. Единствената реплика, която момчетата казали на мъжа, била: „Има ли проблем?”, след което той скочил с брадва от колата, а те се заключили, защото се изплашили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България