Жена професионалист участва в престижен голф турнир у нас

Буря попречи да бъде спечелен автомобил BMW в юбилейното издание на BlackSeaRama Vivacom Pro-Am 2018

32 отбора от трима аматьори и един професионалист участваха в десетия юбилеен голф турнир BlackSeaRama Vivacom Pro-Am 2018. Това е едно от най-големите голф събития за годината у нас, защото се организира съвместно с Европейската професионална голф асоциация. В надпреварата с награден фонд 32 000 евро се включиха професионални голф играчи от България, Германия, Англия, Италия, Франция, Швеция, Словакия, Гърция, Румъния, Турция, Израел и САЩ се състезаваха за награден фонд от 32 000 евро. За първи път в историята на турнира се включи жена професионалист – Ноеми Мартин, която се състева в Ladies European Tour.

3

В два турнирни дни 128 участника изиграха 36 шампионатни дупки на игрищата Lighthouse и Tracian Cliffs. Поради силна гръмотевична буря на фаталния петък 13-и, третият кръг на голф игрище BlackSeaRama беше отменен. Така професионалистите нямаха възможност да се състезават за наградата за автомобил BMW, осигурен от М Кар Варна, ако успеят да направят Hole-In-One (директно попадение в дупката от началния удар).

С резултат от минус 9 израелският професионалист Асаф Коен спечели първото място в турнира, следван от гърка Крисантос Дякоу (-6) и Крейг Уилямс (-3) от Италия.

В отборната надпревара на първо място със 176 точки се класира тимът на турския професионалист Хакан Ямач и аматьорите Богдан Жигман, Каталина Жигман и Кенан Гюнгур, които получиха специални награди от Виваком.

Второ място със 173 точки зае отборът, воден от представителя на ПГА на Испания Питър Густафсон и аматьорите Андон Тушев, Любомир Тушев и Германа Иванова.

Трети със 171 точки се нареди тимът на британския професионалист Джонатън Грогън и аматьорите Майкъл Гюске, Гюнтер Коринт и Георги Кръстев.

1

На церемонията по награждаването зам.-изпълнителният директор на BlackSeaRama - Марко Стойчев, получи грамота от Европейската професионална голф асоциация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт