Жители на Шереметя протестират заради необезопасен път

Десетки жители на великотърновското село Шереметя се вдигнаха на протест  заради необезопасен път с голям трафик. Хората настояват за повишение на мерките за сигурност на главния път София – Варна, който минава през селището.

От година и половина живущите в Шереметя негодуват и настояват за правото безопасно да преминават през главното трасе и искат светофар. Търпението им обаче се е изчерпило, тъй като през селото минава главният път София – Варна, а катастрофите са ежедневие.

Поредният инцидент се случи минути преди протеста им. Хората казват, че шофьорите масово не спазват ограниченията и се движат с много над допустимата скорост. Въпреки, че нямаха разрешение да излизат на пътя и да блокират движението, протестиращите за кратко демонстративно пресичаха единствената пешеходна пътека в селото, заради което и от двете страни на пътя се образуваха километрични опашки от автомобили.

„Трафикът е ужасен. Не може да се пресече. На пешеходна пътека не се спира. Няма светофар. Обещанието беше да има шумяща настилка и такова няма. Като тръгваме и една кола спира, зад нея минава друга“, споделят хората от Шереметя.

От АПИ съобщиха, че предстои в Шереметя да бъде монтиран светофар до месец, а единствената пешеходна пътека в селото е с подновена маркировка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България