Задача към шефа на АПИ: Новият път към Слънчев бряг да е готов за лятото

“Изпълнявате и не обсъждате”. С тези думи премиерът Бойко Борисов препоръча на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Дончо Атанасов да се работи по новия четирилентов път за Слънчев бряг.

“Независимо от зимата, ние трябва да го пуснем за сезона”, съгласи се инж. Атанасов.

Разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг в района на Ахелой стартира преди дни. На това място се образуваха огромни тапи от чакащи автомобили. Задръстванията изнервят шофьорите и туристите, които кацат на летище “Сарафово” и с автобуси се отправят за хотелите на нашето море.

„Това бе една от най-опасните отсечки. Тук има 40 убити и 80 души, загубили крайниците си”, коментира премиерът. Заедно с него на огледа бяха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и депутати.

Преди това премиерът, бургаският градоначалник и кметът на Камено обсъдиха обстановката след наводненията в двете общини, където имаше залети селища, човешки жертви и много хора останаха без дом. Първоначално отпуснатият от правителството милион за спешни възстановителни дейности на инфраструктурата е разпределен съответно – 600 000 лева за община Камено и 400 000 лева за община Бургас.

Вече се раздава еднократната държавна помощ от 325 лева на пострадалите семейства. Със събраните от БЧК над 200 000 лева започва закупуване на нова бяла техника.

Изцяло ще бъде възстановена инфраструктурата в населените места, засегнати от наводнението, за което са нужни 4,3 млн. лв. Предвижда се изграждане и на обходен път, който да изведе трафика от бургаския кв. „Меден рудник”.

Бойко Борисов посети и новостроящият се комплекс “Арена Бургас”- новата многофункционална спортна зала, която ще е истинска гордост за града. Тя е с размери, които позволяват провеждането на международни състезания по лека атлетика.

Министър-председателят:

Новият здравен министър е ясен

Новият здравен министър вече е определен, но засега името му няма да се съобщава, каза премиерът Бойко Борисов в Бургас.

“На 10 ноември ще обявим името на новия здравен министър, нека в парламента да гласуват бюджета и след това”, поясни Борисов.

Бойко Борисов:

Докато съм председател на ГЕРБ, няма да има коалиция с БСП

„В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. И за да спрат спекулациите, на Конгреса на ГЕРБ на 26 ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията”. Това заяви вчера Бойко Борисов пред младежите от партията в хасковските Минерални бани. Той обясни, че БСП си разчистват сметките помежду си като се обвиняват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. “Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е”, заяви Борисов. Той посочи, че Лиляна Павлова в пъти превъзхожда като министър Деница Златева. “Не сме искали никого да купуваме. Стана като приказката: ”Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава колко даваш?”

Премиерът посочи, че вот на доверие се внася с цел да се свали действащото правителство и парламент и да се предизвикат нови избори. “Как си представят “национално отговорните политици” от БСП, че ще изглежда България в очите на Европа със служебно правителство и в предизборна кампания по време на председателството ни на Съвета на ЕС”, попита Бойко Борисов. Той бе категоричен, че това е безотговорно поведение от страна на опозицията и този вот няма да мине. Той предложи да се махне от закона давността за приватизацията, за да започнат разследвания за кражбите на милиарди.

Премиерът се обяви категорично против езика на омразата, който започва да се възвръща между Обединени патриоти и ДПС. Той призова патриотите да си мерят приказките и заяви, че ДПС също трябва да проявяват максимална толерантност. “Винаги сме били за разбирателство, полагаме усилия различните етноси в България да живеят възможно най-добре и в разбирателство. Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може би с тези изказвания да се втвърдява електоратът и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес”, акцентира Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България