Закопчаха и шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов (СНИМКИ)

Задържаният шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов

Шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов бе арестуван при зрелищна акция на“ Вътрешна сигурност“ и ДАНС , Националната следствена служба и Икономическа полиция под ръководството на Специализираната прокуратура. Той е обвинен в корупция, злоупотреба със служебно положение и участие в схема за бърза регистрация на МПС-та срещу пари.

Освен него, органите на реда задържаха домакинката на КАТ и една от чиновничките работещи на гише за регистрация на МПС. Белезници щракнаха и на посредниците в схемата Бойко Шарков, който има пункт за регистрация на коли и застраховки.При него работи съпругата на шефа на КАТ.

Арестуван е и другия известен посредник в града бившия полицай Никола Доганджийски известен с прякора Колевеца.

Арестите станаха в сградата на КАТ. Там задържаните служители бяха държани докато пред тях и поемни лица се правят обиски в кабинетите им.

Задържаните са участвали в схема за уреждане на бързи номера и регистрации на нови коли. Схемата е следната –плаща се на посредник, който регистрира автомобил по бърза процедура, след като се отчита с пари по всички нива в КАТ. Така срещу суми от 50 до 100 лева се получават хубави номера на колите и регистрация без чакане в рамките на час-два. А за редовите граждани регистрациите понякога стават и за дни.

По тази схема се обслужват и местни автокъщи. Те си плащат на посредниците и клиентите им си получават новозакупените коли с регистрация и номера за два часа.

Сигналът е подаден от две страни-местен бизнесмен и македонски шофьор. Те се опитали да минат по редовния път, но не станало и тогава посредниците , които висят пред сградата на КАТ и им поискали по 300 лева ,за да им оправят документите.

„Невинен съм, аз се чуствам изкупителна жертва, не зная за никаква подобна схема да съществува в КАТ-Благоевград ,познавам много хора, но това не означава,че влизах в схеми с тях. Това изявление направи пред медиите шефа на КАТ Данаил Стоицов в момент, когато бе изваден с белезници и започна обиск на личния му автомобил Шкода. Той бе видимо доста притеснен . Обиски са извършвани и по домовете на служителите и посредниците . От КАТ бяха опаковани от следователите компютри и кашони с документи.

Акцията последва месец и половина след големите арести в ДАИ-Благоевград. Тогава бяха задържани 10 служители и обвинени в корупция и рекет на транспортни фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право