Зала „Универсиада“ на търг за 15,6 милиона лева

Пазител на имота е Тити Папазов

Зала “Универсиада” в София е обявена за публична продан за малко над 15,6 милиона лева. Оферти за имота от 4130 кв. м застроена площ ще се събират до 12 юли от частния съдебен изпълнител Стоян Якимов.

Залата бе приватизирана през 2008 г. от правителството на НДСВ. Тогава тя стана собственост на “Велдер Билд” ЕАД за 9,5 милиона лева. Собственик на компанията е “Велдер-БГ”, а 100% от нейния капитал се притежава от швейцарското “Съксес инвест” АГ.

“Велдер-БГ” е регистрирана на столичния бул. “Цар Борис” III - където бе офисът на банкера Цветан Василев, собственик на Корпоративна търговска банка. “Велдер-БГ”, “Велдер Пропъртис” и “Велдер Билд” са имали общо 39,5 милиона лева непогасени задължения към КТБ, показа докладът на “Аликс Партнърс”.

Треньорът на шампиона на България по баскетбол “Левски Лукойл” - Константин Папазов е определен за пазител на имота. Според търговския регистър той е представител на “Универсиада” ЕАД, която е собственик на имота. Внесеният капитал на дружеството е 7.34 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България