Заловиха майка на три деца, точела сметката на самотен дядо

Млада жена – майка на три деца, е изтеглила близо 2000 лева от банковата сметка на дядо, приютен в социален дом. Жената е разкрита и е върнала част от парите, съобщиха от полицията в Монтана. Разследването на случая започнало след като 76 годишният Богдан Б., който живеел в старчески дом край село Орсоя, подал сигнал в Районното управление на МВР в Лом, че някой тегли пари от сметката му.

Служителите на Икономическа полиция се заели с кражбите и стигнали до 30 годишната Мария А.. която периодично се явявала пред банкомати в крайдунавския град и теглела пари от сметката на дядото.Общо жената изтеглила 1800 лева. Мария признала, че като социално слаба и майка на три деца е била настанена в общинско жилище в Лом. В една от стаите открила забравена от предишния квартирант – дядо Богдан, дебитна карта с ПИН код. След като проверила, че в картата има пари, жената започнала да ги ползва.

Ломчанката е предала доброволна картата и е върнала 930 лева. Работата по случая продължава. За ползването на чужд платежен документ жената я грозят от 2 до 8 години затвор и глоба до двойния размер на получената сума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини