Заловиха убиеца на известен варненски диджей

През зимата на 2015 г. бруталното убийство на Тодор Тодоров потресе обитателите на блока, според които диджеят бил скромен и добър съсед.

50-годишен мъж е задържан за убийството на популярния варненски диджей Тодор Тодоров, известен като DJ Teddy или Генерала.

Това стана ясно, след като Варненската окръжна прокуратура внесе в съда искане обвиняемият да бъде задържан под стража.

Той бе разкрит близо 4 г. и половина след кървавата драма, разиграла се през февруари 2015 г. близо до дома на Тодор Тодоров в кв. "Левски". 46-годишният диджей бе открит в локва кръв в градинка край известният като "Китайската стена" блок, в който живеел. Оказа се, че нападател го е намушкал няколко пъти с кухненски нож. Оръжието бе открито от криминалисти на метри от местопрестъплението.

DJ Teddy бе известен като един от дойените в гилдията и бе сред най-популярните диджеи в оборотните дискотеки във Варна и курорта Златни пясъци.

Убийството е извършено с особена жестокост, за което законът предвижда от 5 до 20 г. лишаване от свобода до доживотен затвор без право на замяна, уточниха от прокуратурата. Оттам посочиха, че искат най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има риск задържаният за 72 ч мъж да се укрие заради тежкото престъпление, за което ще отговаря. Предстои магистратите да вземат решение по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право