Започва електронният прием в ясли и детски градини

Забавачки обявиха конкурси за медицински сестри

Електронният прием на бургаските деца в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи в училищата на територията на община Бургас започва. Системата е отворена за запознаване с начина й на функциониране. Родителите могат да разгледат правилата за прием, да се информират за свободните места, да проследят етапите на регистрация и записване, да посетят секцията "Въпроси и отговори". Записването стартира от днес, понеделник, 2- ри април. От общината припомнят, че свободните места в детска ясла са 1100 и съответно 1600 за деца в първа възрастова група /родени 2015 г./ в детските градини.

В Системата за електронен прием са обявени и свободни места в детските градини за 2-ра, 3-та и 4-та възрастова група, както и за полудневните подготвителни групи в училищата.

Електронната система за записване в детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи в училищата е леснодостъпна, през сайта на Община Бургас:

В същото време, забавачките бият тренвога, че няма достатъчно медицински сестри. Седем от тях са обявили конкурс за назначаване на медицинско лице. Дефицитът е факт от няколко месеца.

В новата детска градина на Бургас – „Ханс Кристиан Андерсен”, която се намира в жк „Лазур”, са обявени конкурси за две места за медицински сестри.

Кандидатите трябва да имат бакалавърска степен за медицинска сестра или фелдшер , да могат да оказват долекарска помощ, и да са членове на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони