Започва предпроектно проучване за пречиствателна станция за питейни води в Свищов

Стартира до дни предпроектно проучване за изграждане на пречиствателна станция за питейни води в Свищов. Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев обяви, че е провел няколко изключително ползотворни срещи с министъра на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на които е получил уверение, че до края на годината за Община Свищов ще бъдат заделени средства, с които да бъде направено предпроектно проучване за екообекта.

"Този сериозен проблем за жителите на града ще намери своето решение през 2019 г, когато е планувано реализирането на амбициозния проект.Предвижда се инвестицията да е над 7 млн.лв", каза пред "Труд" Генчев.

Той допълни, че през април ще започне основната рехабилитация на невралгичния пътен участък Свищов – Вардим, като ремонтът трябва да приключи за два месеца ремонтът.

"МРРБ отпуска на Свищов и финансова помощ за близо 800 000 лева, за подмяна на водопроводната мрежа към селата Морава, Козловец, Драгомирово и Хаджидимитрово. С официално писмо на военния министър Красимир Каракачанов се дава съгласието на Министерство на Отбраната да върне на общината собствеността върху терена на бившите казарми, които са на площ от 300 декара, а за имота се водят битки от близо 20 години", коментира Генчев.

Той благодари на министрите Каракачанов и Нанков, както и на народните представители Цветан Цветанов и Станислава Стоянова за активната подкрепа, която оказват за развитието на община Свищов и реализирането на много проекти от съществено значение за местното население.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони