Захариева се срещна с министъра на щастието в ОАЕ

Като част от делегацията на премиера Борисов в Обединените арабски емирства външният ни министър Екатерина Захариева проведе работни срещи с държавния министър на щастието Ухуд ал Руми и държавния министър на външните работи за културна дипломация Заки Нусейбах.

“Надявам се скоро да ми гостуват в България”, написа Захариева във Фейсбук.

На срещата присъства посланикът на ОАЕ в София Абдулуахаб ал Нажар и държавният министър на външните работи за културна дипломация Заки Нусейбах.

Представител на външно министерство на ОАЕ обясни, че основната задача на министъра на щастието е да прави хората щастливи и да дава гласност на добрите новини. Той подчерта, че повечето хора в емирствата се чувстват щастливи и по тази причина министъра на щастието имал малко работа. Постът в кабинета на ОАЕ за министър на щастието е създаден през февруари 2016 г., когато го заема Ухуд ал Руми.

Участвах в срещата на премиера Борисов с Мохамед бин Зайед ал Нахян, коронованият принц на Абу Даби и заместник-върховен командир на въоръжените сили на Обединените арабски емирства, съобщи още Захариева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България