За състезателите: 207 км трасе, 52 купи и 30 бутилки шампанско

Шумен ще бъде домакин на рали "Стари столици" за 48-ми път пред уикенда. 207 км е общата дължина на трасето, от които почти 81 км скоростни изпитания. До момента са заявили участие 31 български екипажи, а срокът е до сряда /с глоба б.а./. Домакините са приготвили 52 купи и 30 литра шампанско за най-добрите.

 рали "Стари столици" в Шумен

Девет скоростни етапа, от които 8 на Шуменското плато, са включени в програмата на спортната надпревара в двата дни 7 и 8 октомври. Както миналата година, организаторите предлагат и сега атрактивната скоростна отсечка на кръговото кръстовище в центъра на Шумен, на пл.„България“.

Новото в състезанието е, че трасето на скоростните етапи навлиза в гората. Пилотите ще карат 500 м в района на Ловната хижа по макадамова настилка. "Направихме това по предложение на зам.-директора Димитър Георгиев и ако се окаже удачно, за следващата година ще го разширим", обясни Савко Панайотов, директор на състезанието. Интересът на пилотите към рали „Стари столици“ видно е много голям. В досега проведените кръгове от шампионата никъде не имало толкова заявки, обясни той.

 рали "Стари столици" в Шумен

За безопасното протичане на състезанието са ангажирани над 60 полицаи и охранители. 40 са съдиите, които ще следят за реда по трасето и скоростните етапи, ще помагат и 25 доброволци.

Официално състезанието стартира от 12,30 ч. в събота пред сградата на община Шумен. Награждаването на победителите е в неделя към 14,30 ч. на същото място.

Най-старата рали надпревара у нас, която се провежда без прекъсване и без да сменя името си от 48 г., се организира от община Шумен, СБА-Шумен, АСК „Стари столици“ и спонсори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони