Зодиите и здравословното хранене

Овен

Силно люби и мрази храната

Отношението на Овена към храната е изконно неправилно. Някак все не може да уцели златната среда и или се тъпче като невидял, или гладува. Или прави и двете: по цял ден не яде, а вечер преяжда с какво ли не. Овенът се люшка между лакомията и чувството за вина. Лишава се от храна безразсъдно и с ожесточение, сякаш сланинките могат да бъдат изпепелени от едната омраза. Дори когато няма проблеми с килограмите, пак се храни небалансирано. В дъното на проблема стои характерът му: суров и незнаещ компромиси. Овенът греши дори когато се опитва да се храни здравословно.

Телец

Взискателен консуматор

Телецът разбира от храна и не се страхува да пита. Той прекалено обича тялото си, за да издевателства над него. Диетите не му се получават, но пък винаги намира начин да изкриви истината и да представи неуспеха в своя полза. Примерно: "Ако отслабна, всичко ще ми стане широко ще трябва да си купувам други дрехи." Мрази както да гладува, така и да яде долнопробна, некачествена храна. Това го превръща в едно от най-големите мрънкала по ресторантите. Въпреки множеството капризи, сервитьорите го харесват, защото оценяват, че имат срещу себе експерт.

Близнаци

Има воля да пази диета

Близнаците са сериозни хора. Захванат ли се с диета, нищо не може да ги спре. Останалите „волеви“ знаци могат само да им дишат прахта. Макар и да са известни като леко вятърничави и непостоянни хора, те проявяват разум и сила на волята, когато ножът опре до кокала. Или по-скоро, когато напълнеят толкова, че ножът не може да стигне до кокала. Като цяло отношението им към храната е доста разумно. Не обичат да се лишават от нищо, но не са прекалено лакоми. В повечето случаи предпочитат чиста и качествена храна пред вафли, чипсове и боклучави закуски.

Рак

Не яде боклуци и буламачи

Раците усърдно се стараят да се хранят правилно. Те са особено придирчиви към това какво слагат в устата си. И с право: тялото изисква максимално добри грижи, за да ни служи вярно. Тъй като повечето представители на знака са и отлични кулинари, няма как да се примирят с посредствени, набързо забъркани буламачи, или пък с някакви вредни пакетирани храни. От друга страна, като нищо биха изяли и най-мазната, безобразно калорична и пълна с химия храна, ако на нея има надпис "еко”, “био” и “нула калории". Биха се доверили повече на това, което пише, отколкото на тялото си.

Лъв

Ако ще е кроасан, да е с масло

Лъвът е един огромен ласкателен портрет на самия себе си в стил Ван Дайк или художниците по морето, които по снимка ви изографисват неустоимо привлекателен и одухотворен. Затова Лъвът не може да допусне да затлъстее. Той е любител на хапването и пийването, но не би се поколебал да си наложи строго въздържание. Родените под този знак обожават храната, стига да е скъпа, качествена и отлично приготвена. Ако ядат кроасан, той не е пакетиран и напомпан с хидрогенирани мазнини, царевичен сироп и консерванти. Техният кроасан е френски. Прясно изпечен и с масло.

Дева

Не стига до крайности

Девата само външно прилича на робот. Независимо, че изглежда лишена от човешки слабости, тя също страда от болестта на ХХ и ХХI век - лакомията. Обича и соленко, и сладичко, похапва и не съвсем полезни неща. Често се храни, когато завари, без режим. Но като цяло не бива да си създаваме погрешната представа, че всички Деви са чревоугодници. Напротив - съпоставени с Телците или Рибите, те са направо аскетични. Представителите на този знак държат на здравето си и не биха допуснали да затлъстеят до неузнаваемост. Затова и рядко може да се срещнат извънгабаритни Деви.

Везни

Хапва по всяко време

Везните са застрашени от менингит, тъй като прекарват доста време с глави, забити в хладилника. Те са един от най-лакомите знаци в зодияка. Борят се за първенство с Телците и Рибите. Везните като цяло са епикурейци, но се стараят да се хранят разумно със закуска, обяд и вечеря. Проблемът е, че една закуска понякога не им стига, та повтарят. Има дни, в които не могат да се спрат, и непрестанно дъвчат нещо. Под "нещо" не разбирайте моркови или ябълки. Везните са много пощеливи. Хрупат вафли, снаксове, пържени ядки - каквото им хрумне и по всяко време.

Скорпион

Храната не му е приоритет

Скорпионът е аскет в храненето и обратното на аскет в пиенето. Голям процент от родените под този знак са и пушачи. Цигарите убиват апетита им и по тази причина не им се налага да спазват диети. За капак, обикновено не се хранят нито особено редовно, нито съвсем здравословно. Могат да изкарат цял ден на пакетче солети или ядки, тоест храната не им е приоритет. Този начин на живот се отразява на здравето им и понякога дори и на Скорпионите се налага да започнат да ядат плодове и зеленчуци, да изрязват мазното от пържолите и да спрат да пият твърд алкохол.

Стрелец

Може да яде, може и да не яде

Стрелецът е малко като шопа - може да яде, може и да не яде. Обича да хапва, понякога дори прекалява, но ако има по-интересно занимание може напълно да пренебрегне позивите на стържещия стомах. Макар и да е лакомник, лакомията му за приключения и вълнения е по-голяма. Когато Стрелец започне да пази диета, той напълнява с 2-3 кила, понеже от страх че ще погине в глад и лишения, нагъва два пъти повече от обичайното. Възможно би било да спазва хранителен режим с хлабави правила. Щом знае, че едно нещо му е позволено, Стрелецът няма проблем да се въздържа от него.

Козирог

Не се гнуси от тлъсто и сладко

Козирогът е човек на уважението: изисква да го уважават и той горе-долу уважава околните. Към всеки аспект от битието се отнася с необходимата деловитост, в това число е и храненето. За него то спада към рекреационно-хедонистичните занимания. С други думи Козирогът яде за удоволствие, а не за да е здрав и силен. Това обуславя и предпочитанията му към всичко вредно и вкусно. Козирогът не се гнуси от тлъсти пържоли или мазни торти. Той харесва плодовете и може всеки ден да си ги гледа, както са наредени във фруктиерата. Любимият му зеленчук са пържените картофки.

Водолей

Да не му е уроки, има апетит

Водолеят си хапва с удоволствие. Не е от фанатичните консуматори на биопродукти, нито от системно борещите се с храната като такава, нито от спонтанно и постоянно диетиращите лакомници. Обича да готви и да яде. Смята, че храната е една от радостите в живота на човек. За него е важно да седне на красиво подредена маса и бавно и с удоволствие да унищожи огромни количества. С месеци може да яде едно и също любимо нещо, без да му омръзне. При него въобще не става дума за диети - ако е по-пухкав, приема че така му се е получило и няма нужда да предприема нищо по въпроса.

Риби

Злоупотребява, когато е тъжен

Всеизвестно е, че Рибите обичат да злоупотребяват с алкохол и субстанции. Този по-интригуващ факт измества от публичното съзнание темата за огромната им лакомия. Те не могат да се сдържат при вида на вкусна храна, дори и когато не са гладни. Повече от всички други знаци използват храната за утеха. Любовна мъка церят с торти, шоколад и сладолед. Обида - с пица и спагети. Всичко друго - с комбинация от тези неща плюс каквото още има в хладилника. В периодите на душевно равновесие Рибите са в състояние да спазват известно приличие в храненето и да не се тъпчат като изтървани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп