Защо са любезни зодиите?

Овен

Когато искат нещо от вас

Едва ли има знак, по-обаятелен от Овена. Той пуска в ход неустоимия си чар, когато има полза от вас. Превключва от раз от неутрална на пета скорост и - бам! Вече сте в светлините на прожекторите. Овенът ви обгръща с топлота и внимание, пита ви загрижено за личните ви проблеми, разсмива ви, забавлява ви. Така добре се справя, че си казвате: “Май нещо ми се е сторило, той всъщност е много мил човек.” Отклонява вниманието си от вас също така бързо, щом изиграете ролята си, или щом се увери, че няма да му свършите работа.

Телец

Обикновено са учтиви

Няма защо да подозирате Телеца в нелюбезност. Той е неутрално учтив с всички и топъл и благ с хората, които му допадат. Ако сте сред избраните, ще се греете на яркия огън в камината на приятелството, докато не го “предадете”. Тъй като Телецът по принцип е верен, всеотдаен, но и ревнив и изискващ приятел и партньор, предателството е най-голямата подлост, която можете да му сервирате. Тогава спира да бъде щедър и благ и става или свиреп, или леденолюбезен. И в двата случая е по-добре да не сте наоколо.

Близнаци

Шансът е 50 на 50

Или ще ви се троснат, или ще се зарадват. Важи за всичко. Поканете ги на кафе, вземете им малък симпатичен подарък, разкажете им виц - шансовете да реагират по единия или другия начин са равни. Както и вероятността да са любезни или сприхави. Близнаците са мили и внимателни, когато са на кеф. Ако не са в настроение, не цепят басма никому. Обстоятелствата им се отразяват много повече, отколкото на останалите знаци. Когато са под напрежение и срещнат трудности, падат духом. Тогава може да се очаква да се държат ужасно.

Рак

Ако не са под стрес

По принцип Раците са приветливи и създават приятна атмосфера на уют и задружност. Те са внимателни и мили. Затова повечето хора търсят компанията им. Основната отрицателна им черта е, че трудно се справят под стрес. Ако им се струпат повече отговорности на главата, те се паникьосват и иначе методичният им начин на работа става хаотичен. В такъв момент не очаквайте да са мили и внимателни. Най-вероятно е да ви наругаят. А когато са заядливи, представителите на този знак се отличават с брутална откровеност и директност.

Лъв

Защото имат изгода

Ако е мил с вас, най-вероятно не е само заради черните ви очи. Стопаните на котки знаят кога любимката им е гладна, защото започва да им се умилква. По същия начин Лъвът успява да изтръгне от вас с кадифена лапа всичко, което поиска - услуги, саможертви, внимание, благоразположение. Използва всякакви механизми, за да ви спечели, например може да ви разиграе сърцераздирателна лична драма, за да му отстъпите от съчувствие. Въпреки че хитруванията му са очевидни, е почти невъзможно да се устои на чара на големия хищник.

Дева

Вежливи, но не угодливи

Едно от най-хубавите качества на Девите е, че са рационални. Те обикновено се държат вежливо, но няма да любезничат излишно. Не очаквайте от тях и водопад от хвалебствия и похвали, но затова пък одобрението им - процедено почти през зъби, струва много повече. То е добре осмислено и поднесено в подходящия момент. Щом сте получили лошо отношение от Дева, то най-вероятно с нещо сте го заслужили. Освен ако не сте станали обект на несправедливата им преценка или не сте попаднали в мишената на крайната им мнителност.

Везни

Винаги усмихнати и благи

Колкото по-усмихната е Везната, толкова по-далеч бягайте от нея! Това е универсално правило. Везните са любезни, но не и мили. Те са общителни, но не и топлосърдечни. Обикновено не са от хората, които приютяват бездомни котета от кофите за боклук. Весели са, обичат да са в добри отношения с всички и обикновено успяват. Излизат от релси, когато са уплашени или обидени. Ако се скарат с вас, най-добре не им противоречете, особено ако имате стабилни аргументи. Наличието на доказателства, че бъркат, вече сериозно ги вбесява.

Скорпион

Ако го заслужавате

Скорпионът е мнително създание, скрито в най-мрачния ъгъл на черната си душа. За да го извадите оттам е нужно нещо повече от усмивка и блага дума. Ще бъде мил с вас само ако смята, че го заслужавате. За целта трябва да е напълно убеден, че сте добронамерени. Никога не забравя, че сте му сторили добро. Но доверието му се печели много трудно. За него трябва да се борите и да сте се доказали нееднократно. Може да бъде много груб и дори чистосърдечно да ви намрази, ако си внуши, че не го харесвате или му мислите злото.

Стрелец

По-добре да не стават добри

Стрелците са като небесното светило. Изгреят ли над хоризонта, започват да леят жизнерадост и оптимизъм върху мрачните синори. Но те са и като Дядо Боже. Простират длан и ви даряват със своята благодат. Ако сте им станали особено симпатични, и само тогава, те са готови да ви възнаградят с откровеността си в пълния й размер. “Ти по принцип не си особено умен, но няма значение - можеш да си го позволиш с това тяло. Само дето краката ти са късички и криви и плюеш, когато говориш.” Чуете ли нещо подобно, значи вече сте техен човек.

Козирог

Ако не ги тормозите

Козирогът е любезен по следните причини. Ако сте му симпатичен. Ако не сте му сторили нищо лошо. Ако сте му началник. Тоест, в повечето случаи. За да е груб и рязък, трябва или да сте въплъщение на злото, или да сте нагъл нахалник без чувство за мярка. При всички случаи трябва да сте прекрачили начертаната от него мислена линия на доброто поведение. Понякога неговата мярка не съвпада с общоприетата и поведението му изглежда налудничаво. Така става, когато конкретният индивид има съпътстващи характера заболявания.

Водолей

Дружелюбни по природа

Трябва да се очаква от упорит саркастичен бунтовник като Водолея да се държи любезно, но не съвсем. Смята се, че представителите на този знак са интелектуални, рационални и присмехулни хора, до голяма степен лишени от емоции. Човешкото скудоумие и ограниченост са обект на подигравките им, но те не са злостни - липсва им садистичното издевателство на Скорпиона или тоталната незаинтересованост на Овена. Хладината, която лъха от тях, е в повечето случаи привидна. Зад сдържаното поведение се крие интелигентен и внимателен човек.

Риби

Отвътре им идва

Рибите са мили, сърдечни и внимателни хора. Винаги са готови да се отзоват, ако се нуждаете от помощ - особено когато не се налага да проявяват упорство, последователност и постоянство. Вярват, че човек трябва да се държи с другите така, както би искал и те да се държат с него. Така че от тях може да се очаква да са любезни и без задни мисли. Дори когато са груби, те го правят по внимателен и възпитан начин. Биха се сопнали само в много краен случай. Ако това се случи, замислете се с какво сте го провокирали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл