Издирват двама мъже, запалили умишлено блока в Сандански (СНИМКИ)

В пожара изгоря покъщнина за милиони на 40 семейства

Иззетите видеокамери от улица “Първи май“ в Сандански, където изгоря цял блок, са показали как двама мъже заливат с туби бензин магазина на партерния етаж и палят входа. След това се качват в лек автомобил Тойота и изчезват. Минути по-късно адски пожар обхваща цялата кооперация над магазина за козметика и го опожарява.

Така вече е ясно, че пожарът при който 40 семейства загубиха покъщнина за милиони левове, е умишлен. Целта на бандитите е бил магазина на търговеца Кирил Божинов. Той твърди, че няма врагове и не е получавал заплахи. Но местните хора говорят, че отдавна имал вражда с бизнесдама. Двамата подпалвачи вече се издирват.

Обитателите на блока пък нямат застраховки на жилищата. Те няма да бъдат допуснати да правят ремонти, докато комисия не обследва кооперацията, за да установи дали пожара е нанесъл щети на конструкцията.

Засега собствениците само изнасят багаж, който е оцелял от огъня. Повечето от хората са се преместили временно при роднини или в къщите си на село, само едно семейство с бебе на 10 дни е настанено в квартира от общината. Цяло чудо е, че при огромния пожар изпепелил блока няма жертви и ранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право