Изтребители и военни командоси със зрелищна демонстрация в Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Представители на Военния комитет на ЕС, които са на посещение у нас, наблюдаваха демонстрация на военни способности Трета авиобаза „Граф Игнатиево“.

В демонстрацията участваха военните формирования 28000-Граф Игнатиево, 26030-Безмер, 52090-Долна Митрополия, 24900-Враждебна, 32990-Пловдив, 22800-София, 44510-София, 54320-София, както и екипи от Военномедицинска академия, които изпълниха изключително важни задачи по „Търсене и спасяване на катапултирал се пилот във вражеска територия“ и по охрана на въздушното пространство Air Policing.

„За нас колективният подход на развитие и използване на Въоръжените сили е без алтернатива. Съвместно можем да постигнем повече и с по-голям ефект. Към това следва да се стремим в следващите години“, отбеляза началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

Той благодари на участниците в демонстрацията за старанието, както и на всички български военнослужещи за техния стремеж да се докажат и да представят достойно страната си, въпреки съществуващите финансови и технически ограничения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България