Илияна Йотова: Амбицията на президентския ни екип е реална политика за българите в чужбина

За мен работата с българите в чужбина е държавна политика към всички, които икономически, политически или исторически са се оказали извън територията на страната. Имам амбицията да превърна изпълнението на функциите си в нещо повече от официални визити. Това каза днес Илияна Йотова на официалното откриване на ХIII-та Световна среща на българските медии, която се провежда под патронажа на вицепрезидента в Кишинев, Молдова.

Събитието, организирано от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии, е на тема "Политики на близостта" и продължава до 8-ми октомври.

Според вицепрезидента политиката не бива да бъде „за“ българите в чужбина, а „заедно“ с българите в чужбина за България.

„Съхранението и развитието на българските общности в целия свят не е само тяхна задача, а национална. Амбицията на нашия президентски екип е реална политика за българите в чужбина. Не приемам да изпълнявам само формално възложените ми по Конституция правомощия”, каза Илияна Йотова.

„Не искам повече работа на парче, не е достатъчна нито само емоцията на носталгията, нито рутината на създадените практики“, допълни вицепрезидентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България