Йорданка Фандъкова: На финала е поредният етап от реконструкцията на Северен парк

На финала е поредният етап от реконструкцията на Северен парк. Изгражда се поливна система, канализация, осветление, както и две нови детски площадки, спортна площадка и площадка за разхождане на кучета. Това написа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Първият етап направихме през 2015 г. Общо 140 дка ще са цялостно обновени в Северен парк, благодарение и на активната дейност на кмета на района Инж. Димитър Димов-Dipl Eng Dimitar Dimov по подготвяне на проектите, съобщава тя. Средствата тази година осигурихме от приватизационния фонд с продажбата на Общинска банка, допълва още.

Тази година направихме първия етап на парк „Въртопо“, реновираме розаруима в Борисова градина, входът на Южен парк към бул. „Гоце Делчев“ и други по-малки градини. Продължава реконструкцията на Западен парк с изпълнение на канализацията и довършване на осветлението. Догодина ще се работи по поставяне на настилките. До момента има забавяне от страна на изпълнителя, което на този етап има възможност да навакса. Работим за разширението на парк „Възраждане“ с изграждане на първия общински аквапарк и плувен басейн, каза още Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България