Йорданка Фандъкова представя проект на стратегията „София – творчески град на киното”

Йорданка Фандъкова. Снимка: Архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи проект на общинска Стратегия „София – творчески град на киното” на 15 март, сряда, от 11.00 часа в зала „Мати” на НДК. Това съобщиха от пресцентъра на общината. В събитието ще участват авторите на документа: ръководителят на екипа инж. Иван Попйорданов – експерт „Аудиовизия и филмова индустрия”, д-р Диана Андреева и доц. д-р Биляна Томова от Фондация „Обсерватория по икономика на културата”, и Мира Сталева – заместник-директор на „София филм фест”.

Те ще представят визията на Столична община за киноиндустрията за периода 2017-2027 г.

На събитието ще присъстват и заместник-кметът по култура на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, общински съветници от Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичен общински съвет, членовете на Филмовата комисия към Столична община, членовете на Творческия съвет на Столична програма „Култура”, продуценти, режисьори, актьори и др.

Стратегията „София – творчески град на киното” е първата стратегия за кино от 70-те години на миналия век в България. След официалното представяне, документът ще бъде публикуван за публично обсъждане на електронната страница на Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини