Как да се справим с управлението на личните си финанси?

За никого не е тайна, че трябва да придобием умението да управляваме личните си финанси разумно. Ще успеете да създадете собствен капитал едва когато не само имате основна представа как става това управление на средствата, но и когато се научите да ги умножавате. В противен случай все ще ви се налага да посягате към бърз кредит за 1000 евро (nopea laina 1000e) или друга сума и постоянно ще сте в ситуацията на дълг.

Ефективно управление на финансите

Ефективно управление на финансите се нарича умението да трупаме солиден капитал. Много хора биха искали да спестят достатъчно средства, но определено не всеки е способен на това. Необходимо е мислене по категории. Така че правилното управление на финансите и натрупването на богатство в най-голяма степен зависи от начина ни на мислене.

Откъде да започнем?

Като за начало трябва да се научим да харчим парите си по правилен начин, т.е. като следваме стриктно предварителен план за нашите разходи. За тази цел не е необходимо да се записвате на специални курсове, тъй като много книги и материали на тази тема са достъпни и в интернет.

На второ място трябва да се откажете от навика си да влагате пари в съвсем излишни неща и да извършвате неоправдани разходи. Мислете, преди да извършите каквато и да било покупка.

"Конспирацията на богатите"

Съветваме ви да прочетете книгата "Конспирацията на богатите" от Робърт Кийосаки. Тя ще ви помогне да разширите мисленето си и ще ви покаже пътя към създаването на собствен капитал.

За да станете богати, авторът препоръчва да спазвате много строги правила, което не всеки е в състояние да направи. Вероятно това е причината богатите да не са толкова много. За да създадете собствен капитал, трябва да се разпореждате ефективно с наличните средства и да успявате да правите вложения в правилните неща, което ще ви носи бъдещи приходи.

Трудното в случая е да се придържате към строгите правила. Но авторът дава просто решение на този проблем, което ще помогне и на най-слабохарактерните да имат достатъчно средства, за да живеят нормален живот. Това решение се състои в следните три правила:

• Отделете 50% от доходите си за необходимите покупки. Това представляват всички месечни плащания, които извършвате - сметки, покупки на храни, дрехи, наем и др.

• 30% от доходите си отделете за приятни покупки и развлечения, например хоби, книги, парфюми, украшения и др.

• 20% от доходите ви трябва да отиват за погасяването на дългове, ако имате такива, и за спестяване. Оттук става ясно, че няма как да започнете да спестявате, докато първо не погасите всичките си дългове.

Много е важно да разберем, че ще можем да започнем действително да спестяваме и да трупаме състояние едва, когато започнем да харчим парите си разумно. Не трябва да живеете в разкош и излишество и, разбира се, в никакъв случай разходите ви не бива да надвишават сумата, която печелите. По този начин ще успеете да избегнете тегленето на потребителски кредити за 2018 г. (kulutusluotto 2018) и ще можете най-после да започнете да спестявате.

Помнете, че е богат не онзи, който има много скъпи неща, а онзи, който умее правилно да се разпорежда с парите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари