Как на зодиите им избиват чивиите?

Овен

Пали за 0,03 секунди

Да се разберем първо - това, което за останалите хора е "да ти избият чивиите", за Овена си е стандартно поведение. Така че при тях отпушването на тапата на гнева има съвсем други, почти катаклизмични измерения. На Овена спусъкът му е лек. При най-малкия намек за противопоставяне се хваща за кобура и виновникът гризва оловото.

Време за реакция: 0,03 секунди.

Как да потушим гнева им: Бъдете глухи и неми. Ако не реагирате, Овенът скоро ще се успокои.

 

Телец

Бавно и полека

Телците също са хора. Те също се дразнят. Но отнема време, докато дразнението проникне през дебелата им кожа и още малко време, докато се наканят да реагират. Едно от нещата, които могат да ги извадят от равновесие, е подъл удар под кръста. В такъв случай Телците може рязко да се вбесят.

Време за реакция: Между месец-два и 5-6 години, в редки случаи 10 минути.

Как да потушим гнева им: Внимание! Вие сте в изключително опасно положение. Бягайте, ако ви е мил животът.

 

Близнаци

Изригва внезапно

Тъй като всички, родени под този знак, са леко лудички, почти невъзможно е да се предвиди кога ще им избият чивиите. Първо, защото това зависи от настроението им. Едно и също нещо може да ги разсмее, но и да ги накара да изригнат или пък да реагират с ледена ирония. Второ, понеже страдат от развинтено въображение, и често си измислят причини да се ядосат.

Време за реакция: Изригват внезапно.

Как да потушим гнева им: Гледайте да не сте на пътя им, докато трае острата фаза.

 

Рак

По-често се обижда

Раците са лесни за разгадаване. Те рядко избухват и по-често се обиждат. Любимата им семейна игра е “мълчанката” - мълчат и гледат обвинително, а цялата къща им ходи на пръсти. Но понякога избухват. Това става, след като са изчерпали всички средства - цупенето, злостните забележки и сълзите.

Време за реакция: След трите седмици “мълчанка” - още два-три дни подхвърляне на хапливи забележки, може да избухнат.

Как да потушим гнева им: За бога, направете каквото иска Ракът!

 

Лъв

Като ЗИЛ е

Макар да са докачливи, не се гневят лесно, понеже гледат на нещата отвисоко. Все пак те цар ли са или лукова глава? Лъвът реагира остро на обиди и подигравки. Той е като камион ЗИЛ - набира по-бавно, но после не можеш да го озаптиш. А разгневи ли се, става жесток и безогледно нанася удари, понякога дори и в буквалния смисъл.

Време за реакция: 2 секунди.

Как да потушим гнева им: Ако наблизо има бункер, скрийте се. Ще му мине бързо, но не очаквайте извинение.

 

Дева

Няма укротяване

Не са те, когато са под напрежение или ако са нещастни. Тогава нивото им на търпимост е почти нулево. Покрай тях не се живее. Всяка дреболия може да ги вбеси за отрицателно време. При гневен изблик са зли и безмилостни. Иначе в нормална ситуация истинската Дева ще сдържа гнева си, докато достигне до състояние малко преди пръсване, и чак тогава ще избухне, но по някакъв съвсем различен от реалния повод.

Време за реакция: Отрицателно.

Как да потушим гнева им: Няма как.

 

Везни

Въздържат се от скандали

По природа, а и по убеждение миролюбивите професионални чаровници - Везните, се въздържат от избухване. Когато това им стане невъзможно, отпушват вентила и се чува рязко съскане като от тенджера под налягане. Това е адският гняв на Везните, който избива през тясна дупчица право от пъкъла.

Време за реакция: След като сте прекрачили границата, им отнема 4 секунди, докато ви накажат.

Как да потушим гнева им: Мълчим, не възразяваме; ако оцелеем през следващия час, ще живеем.

 

Скорпион

Таи всичко

Той всичко таи в дълбоката си мрачна душа. Ядосва се, но не избухва - крои ви шапка. Ще разберете, че сте в черния списък, по мръсния поглед, с който ще ви измери след някоя неподходяща постъпка или реплика. При гневен пристъп Скорпионът е страховита гад с отровно жило.

Време за реакция: Неизвестно.

Как да потушим гнева им: Не е възможно. Гледайте да сте далеч от обсега на действие. Щом торнадото отмине, извинете се смирено и изчакайте. Може и да ви простят.

 

Стрелец

Адски е трудно

Значи, трябва да сте страшен вредител, за да вбесите Стрелец и да предизвикате огнения му гняв. Да го засегнете, също е трудно, но дори това да стане, няма как да разберете, че е обиден. Когато е сред хора, Стрелецът външно винаги е безгрижен и жизнерадостен. А той най-често е сред хора.

Време за реакция: Фитилът му гори около 3 секунди, следва взрив.

Как да потушим гнева им: С извинение и майтап. Ако излезете от стаята и се върнете след 10 минути, ще му е минало.

 

Козирог

Не му избиват

Хората, успели да докарат Козирог до яростен пристъп, трябва да бъдат отведени на пустинен остров и оставени там да се плодят и множат. Може би ще еволюират в някакъв опасен нов вид човек - хомо заядливикус. Избиват му чивиите заради наранено честолюбие. Но в повечето случаи Козирозите съвсем успешно потискат яда си.

Време за реакция: Плюс безкрайност.

Как да потушим гнева им: Никак. Щом отмъстят, ще им мине.

 

Водолей

Раздава го приятно разсеян

Обикновено са приятно разсеяни, с позитивна нагласа и като цяло доста над нещата. Гледат да не обръщат внимание, ако някой или нещо ги ядосва. В случай че не могат да игнорират повече дразнителя, предпочитат да се оттеглят, докато се успокоят. Избухнат ли обаче, гневът им е всепомитащ. После ще им трябва доста време, за да се сдобрят с вас.

Време за реакция: Трябва да сте натрапчиви като конска муха, за да ги докарате до пристъп на бяс.

Как да потушим гнева им: Мълчете!

 

Риби

Рядко изригват

Рибите често кипват, но рядко изригват. Между момента, в който сте ги обидили, и този, в който ще ви залеят с порой от сълзи, строшени чаши и пепелници и обвинения, може да мине произволно дълго време. Те имат навика да се самонавиват. Предъвкват в главите си една и съща драма, докато тя добие размерите на антична трагедия.

Време за реакция: Неясно.

Как да потушим гнева им: Оставете ги да бушуват. След това им дайте време да останат насаме и да се успокоят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп