Камери заснели срещите на задържания полицейски шеф от Пловдив с ало измамниците (СНИМКИ)

Задържаният полицейски шеф от Пловдив Стоян Павлов Снимка: Илия Стоянов

Задържаният полицейски шеф от Пловдив Стоян Павлов е провеждал многократни срещи с телефонните измамници. Една от тях е била на автомивка в града, другите две пред сградата на Трето районно управление, където той е работел.

Срещите са заснети от видеокамери. На записите се вижда как по време на втората среща те му дават подкуп от 300 лв. Парите били пъхнати в цигарена кутия.

Стоян Павлов е заплашен от 3 до 10 г. затвор. Съдът в Пловдив гледа днес мярката му, като прокуратурата настоява той да бъде задържан за постоянно под стража.

Заместник-началникът на Трето районно управление Стоян Павлов бе обвинен във взимане на подкуп от 300 лева. Парите са му били дадени от ало-измамници, които ги взели от възрастна жена. Те успели да я накарат да хвърли през терасата 1300 лева. Прокуратурата стигнала до полицейския шеф случайно, след като подслушвала телефоните на групата измамници с техните шефове в Румъния.

Прокуратурата разполага с данни, че полицаят е покровителствал измамната група, която от началото на септември е успяла да вземе от наивни хора близо 180 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право