"Капитан Попов" се издъни - баба му се върза, съседи се усетиха, полицията хвана посредника му

Случайна минувачка забеляза платнена торба, окачена на ограда на къща в град Нови пазар, Шуменско, и спаси спестяванията на баба, която повярвала на телефонни измамници. В торбата имало 3370 лв. Банкнотите са върнати на 87-годишната жертва, а полицаите от РУ-Нови пазар успяли да задържат "мулето", което дошло да ги прибере на ул."Стефан Караджа".

Измамата със щастлив край се разиграла по обяд във вторник, когато жената повярвала на обадилия се "полицай капитан Попов", че дъщеря й се нуждае от пари за операция по спешност. Пенсионерката поставала в текстилна торбичка всички налични пари и я окачила на оградата. Преминала гражданка видяла "украсата" и веднага се досетила, че може да става въпрос за измама. Казала на познат, той на втори и така чак третият подал сигнал до полицията към 12,55 часа. Никой не се поблазнил да прибере торбата.

Криминалисти направили проверка на багажа и светкавично организирали наблюдение на мястото.

През това време безработен мъж от близкия Шумен, нает от телефонните измамници, вече пътувал към Нови пазар с автобус. 39-годишният М.А. нямал кола, бил закъсал и с парите. Търсел си работа и така попаднал на мошениците, които дори му превели малка сума, за да може да стартира дейността. Веднага щом стигнал до торбата, бил арестуван. Обяснявал, че щял да изпълнява разнос на пратки, но не знаел, че работодателите мамят хора по телефона.

Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право