Катрин Зита-Джоунс: Шоубизнесът е за хищници, не за жертви

Звездата играе “Кралицата на кокаина” в нов проект

 

От близо три години живея с мисълта, че искам да изиграя ролята на Гризелда Бланко. Още откакто гледах документалната продукция “Кокаиновите каубои”

 

Винаги съм искала да имам адвокат или доктор в семейството си, но се случих на шоубизнес фамилия

 

Шоубизнесът, е сурова среда, в която трябва да можеш да поемаш ударите, да си готов да бъдеш съборен и веднага след това да се изправиш. Трябва да може да понесеш слуховете, публичните истории за личния си живот, които не винаги ще бъдат истина или добронамерени. Такава е природата на нашия занаят

 

Катрин Зита-Джоунс има “Оскар”, страхотно тяло, безупречно лице, силна сексуална гравитация и внушителна кариера в киното. Сега тя пренася своя скандално качествен чар на територията на малкия екран с тв проекта Cocaine Godmother. В тази гангстерска продукция Катрин играе кралицата на наркотиците Гризелда Бланко. На 48 години Зита-Джоунс продължава да е ужасно атрактивна жена, но сега има още по-сериозни амбиции да се развива като драматична актриса и да не разчита толкова много на физическата си прелест.

 

- Катрин, Вие направихте страхотна роля в нарко- драмата на Стивън Содърбърг “Трафик”. Дали това участие е повлияло на решението да поемете ролята на “Кралицата на кокаина”, позната още и като “Кокаиновата кръстница” Гризелда Бланко?

- Със сигурност има връзка между двата проекта, въпреки че са отдалечени с близо две десетилетия един от друг. От близо три години живея с мисълта, че искам да изиграя ролята на Гризелда Бланко. Още откакто гледах документалната продукция “Кокаиновите каубои”. Нейният живот, престъпната траектория на пътя на Бланко към върха на подземния свят, бяха централни елементи от структурата на филма и аз бях дълбоко впечатлена от цялата история. Всички тези корави и сурови мъже, които са изпитвали страх и религиозно поклонение към Гризелда. Наричали са я La Madrina. И наистан задълбах в историята на тази жена, която е успяла да се издигне в един мрачен и опасен мъжки свят и да оперира с толкова силно влияние, размах и власт в престъпните структури на картелите. Дълго време разказвах на мои колеги и познати за страстта си по този образ и желанието си да пресъздам персонажа в художествено произведение. И за щастие в един хубав ден Тания Лопес от компанията Lifetime A&E ме попита дали още съм обсебена от Гризелда Бланко и аз отвърнах, че съм. Тя ми каза, че разполага с готов сценарий и аз не можех да повярвам. Помислих, че се шегува, че нещо ме пързаля. Но се оказа истина и в следващия момент аз вече бях ангажирана с истински, голям проект за тв филм за живота на Бланко. Чувството беше прекрасно и съм много благодарна на всички, които успяха да осъществят тази моя мечта и да допринесат със своите таланти в създаването на това произведение, което ще изненада, надявам се приятно, дори най- големите ценители на гангстерския жанр и биографичните драматизации.

- След толкова дълга и успешна кариера, имате ли все още притеснения в професионален план, чувствате ли несигурност?

- Разбира се. Не съм се разделила с уязвимостта си, с тревогите и малките невротични моменти на несигурност и притеснение. Като всяка жена и аз съм склонна да навлизам в режим на безпокойство от време на време. Но в същото време се усещам по- силна и решителна отвсякога. Ранните ми години в Уелс ме научиха да бъда твърда, издръжлива и да понясам несгодите, да поемам ударите. Формирах се като борбена личност, която е способна да отстоява себе си и да си проправя път в живота и сложните системи на обществото. Когато хората ме питат дали имам съвети към младите актьори и актриси винаги казвам - “Борете се и бъдете на линия”. Голяма част от успеха е готовността да се появиш на прослушване, да искаш ролята, да се подготвиш и да не се отказваш. Шоубизнесът специално, е сурова среда, в която трябва да можеш да поемаш ударите, да си готов да бъдеш съборен и веднага след това да се изправиш. Шоубизнесът е място за хищници, не за жертви. Трябва да може да понесеш слуховете, публичните истории за личния си живот, които не винаги ще бъдат истина или добронамерени. Такава е природата на нашия занаят. Ако човек е силен и стои твърдо зад позициите и принципите си, ако е на страната на истината, смятам, че ще може да оцелее дори в най- големите бури.

- Как се справихте с бурите във Вашия живот?

- Дължа толкова много на моето голямо и прекрасно семейство. Благословена съм с чудесни роднини, които са били с мен през всичките изпитания и предизвикателства. Някои хора нямат моя късмет, напълно го осъзнавам. Приятели и страхотни колеги са ми помагали в тежките времена.

- Имало ли е моменти, в които Ви се е искало просто да се откажете?

- Имаше няколко по- трудни години, наситени с тежки моменти, в които чувствах, че сякаш съм изгубила вдъхновение. Но се възстанових. Харесва ми да бъда майка и съпруга, харесва ми да имам и кариера. Важно е човек да избира къде да инвестира своето време, това е най- ценното ни богатство. Дори и да чувствам, че губя искрицата е необходимо да не се предавам и да не потъвам в обятията на унинието и съжалението. За мен е страшно ценно да усвоя механизмите на мотивацията и да съм способна да се появя на работа рано сутрин, да науча репликите, да се превъплътя в персонажа, който са ми поверили и да си свърша работата. Дисциплината е от ключово значение за успеха. Както в личен план, така и на професионално ниво.

- Преди време казахте, че гледате на децата си като на част от следващото поколение в кино и тв индустрията. Насърчавате ли ги да следват Вашия път и този на Вашия съпруг и техен баща Майкъл Дъглас.

- Като майка аз съм предубедена и винаги смятам, че децата ми ще се справят най- добре. Реалистично погледнато смятам, че те имат всички шансове и възможности да пробият сами. Винаги съм искала да имам адвокат или доктор в семейството си, но се случих на шоубизнес фамилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл