Кирка порази камера на КАТ до Казичене (обзор)

Стационарното устройство “Ситрафик ЕРС 400” снимало по 300 с превишена скорост на ден

28 радара на триноги идват до Нова година

Камера на КАТ-София, монтирана само преди седмица, осъмна вчера със забита кирка. Стърчащата дръжка на земеделския инструмент видяха вчера призори стоици шофьори, преминали по Околовръстното шосе в отсечката, свързваща магистралите “Тракия” и “Хемус”.

Веднага след сигнала катаджиите побързали да махнат кирката и да я пратят на експерти, които да търсят по нея следи. От МВР съобщиха само, че стационарната камера не е сериозно повредена и до дни ще бъде поправена и върната на мястото й.

Околовръстният път край село Казичене бе изцяло ремонтиран, на средата бе сложена мантинела, а КАТ-София сложи там една от 15-те камери “Ситрафик ЕРС 400” на фирмата “Сименс”, купени в далечната 2008 г. Ограничението в района е до 90 км/ч и камерата снимала по 300 нарушители на ден. Най-вероятно обаче злосторникът не е бил глобен от нея, тъй като кадрите й тепърва ще се обработват и ще се пращат електронни фишове.

В момента катаджиите в страната снимат за скорост с 24 стационарни и 148 мобилни камери, които могат да работят само в старите патрулки “Опел”. До Нова година се очаква КАТ да получи 28 преносими камери на триноги, които да включват до колите си “КИА”. Започнала е процедура за търг за още 56 преносими и 15 стационарни камери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България