Кметът на село Любен Каравелово: И миналата година е имало такова парти

Тялото на 28-годишния мъж е открито на 7-8 метра от пътя, разказа Иван Димитров пред "Труд"

Варненската полиция и прокуратура разследват причините за смъртта на 28-годишния Иван Йорданов. Роденият в Карнобат жител на столицата изчезна на 25 август призори в гората край аксаковското с. Любен Каравелово. Йорданов бил там на тайно техно парти, организирано в затворена група във фейсбук. Купонът се вихрил в изоставено бившо военно поделение.

Два дни полицаи със служебно куче, пожарникари, горски и доброволци от селото издирваха младежа без успех, след като баща му подаде сигнал в МВР. Преди да изчезне, Иван му звънял по телефона. Чувала се силна музика, той звучал объркано. Успял да прати джипиес координати на мястото, където се намира и обяснил, че батерията му пада. Заради подозрения, че младежът може да е отишъл другаде, бяха уведомени и други дирекции на МВР в страната. След седмица тялото на Иван бе намерено на няколкостотин метра от поделението, където е бил купона.

В понеделник местният жител Тунчо Костов излязъл с каруца да събира дърва, за да вари компоти. Около 13 ч на черен път край нива конят започнал да нервничи. Тунчо се огледал и видял бездиханното тяло на младежа. "Било е на 7-8 м от пътя", каза пред "Труд" кметът на селото Иван Димитров. Той допълни, че на 24 август получил сигнал от дежурния в община Аксаково, че в гората има струпване на хора. Отишъл лично да види какво се случва. Край поделението били паркирани над 15 коли с българска и чуждестранна регистрация. Имало и опънати палатки. "Срещнах две млади момчета. Бяха адекватни. Питах ги какво правят в пущинака, а те ми казаха, че са дошли на пикник", поясни Димитров. Той предал на дежурния, че в района са се събрали голяма група младежи. Някои от тях през деня пазарували в селото, пълнили и вода от обществена чешма. "Такова парти е имало и миналата година, когато не бях кмет.

Хората от последните къщи на километър от поделението споделиха, че цяла нощ са чували силна музика. Всички се притесняват, че няма охрана на това място", добави Димитров. Към момента не са установени данни за насилствена смърт, съобщиха от полицията. Аутопсия ще покаже от какво е издъхнал Иван. В рамките на образуваното досъдебно производство са назначени и други експертизи, а работата по случая продължава, уточниха от ОДМВР-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право