Кметът на Хасково Добри Беливанов: За мен общината работи добре

Избран съм от хората на Хасково, така че съм длъжен да си изпълня ангажимента и си оставам кмет на Общината.  Това каза кметът на Хасково Добри Беливанов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

„Аз имам ангажимент пред тези хора, израснал съм в този град. Утре като си подам оставката и ако загубим изборите, хората ще кажат – ти излъга, избрахме те и изведнъж се оказа, че не можеш да си изпълниш задълженията. Ще ги изпълня“, заяви кметът.

„Когато встъпих в длъжност нямах дори един зам.-кмет, липсваха директори на дирекции. Сега имам един добре смазан механизъм, екипът работи. Имам зам.-кмет, който е изключителен финансист, главната счетоводителка също. Във финансите нямаме проблем. В отделите в дирекцията имам експерти“, каза още Беливанов, на въпрос дали освобождаването на хора на ключови позиции в общината няма да попречи на работата й.

Във връзка с това морално ли е да остане на поста и след като от партията са снели доверието си ще продължи ли да е член на ГЕРБ, Беливанов отговори: „Не съм изключен от ГЕРБ. Сам няма да напусна, ако ме изключат ще уважа становището. Но аз съм от Хасково".

„Аз назначавам хората. Тези, които бяха предложени от ПП ГЕРБ с всеки от тях се срещах по отделно, разговаряхме и прецених, че могат да работят тук. Не съм се интересувал кой какви роднински връзки има, взимам ги да работят тук“, заяви той.

Кметът заяви, че не знае дали причина за снемането на доверието от страна на партията е това, че е отказал конкурсите за наемането на служители и е разписал да не се проведат, но обясни, че в тях е имало пропуски и съмнения за непрозрачност. „Бях длъжен да ги отменя. Сега в момента съм възложил нов конкурс. Обявили сме, че ще има открити конкурси, да изберем хора, които действително да работят и милеят за този град“, каза Беливанов.

„За мен Общината работи добре. Не искам да обяснявам какво сме направили, то се вижда. Всеки човек допуска грешки, вероятно има и от моя страна“, каза още той.

„Икономическа полиция ме разследва по сигнали на мои служители. Примерно дали подписа с печата е мой. Пускам за един ден отпуска и са ме дали. Нормално е един кмет винаги да го подобряват“, обясни Добри Беливанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България